Wist u dat uw bedrijfsverzamelgebouw aan allerlei voorwaarden moet voldoen om goed verzekerd te zijn voor schade door brand? Uw verzekeraar vergoedt namelijk alleen het volledige schadebedrag wanneer het pand aan bepaalde eisen voldoet. Zo moet u bijvoorbeeld een NEN certificering voor uw elektrische installaties hebben. Wanneer u niet aan deze voorwaarden voldoet, loopt u het risico een groot deel van de brandschade zelf te moeten betalen. Iedere ondernemer binnen de VvE dient aan de eisen van de verzekeraar te voldoen. Is dit niet het geval? Ook dan krijgt u bij een schade geen volledige uitkering van uw verzekeraar. We hebben drie verzekeringsvoorwaarden voor u verzameld die belangrijk zijn om op te letten!

3 voorwaarden om op te letten bij uw brandverzekering

Uw buitenopslag

Afval- en containerbranden veroorzaken veel schade, zo’n 20 miljoen euro per jaar. Om een vergoeding te krijgen voor schade door een afval- of containerbrand, dient u te voldoen aan de clausule buitenopslag. Dat houdt in dat de opslag van brandbare zaken, zoals hout, pallets, kunststof folies en uw afvalcontainer tenminste 10 meter buiten de gevel of afdak plaatsvindt. Kunt u dit na de brand niet aantonen? Dan moet u bij de meeste verzekeraars een behoorlijk deel van het schadebedrag uit eigen zak betalen.

NEN-certificering

Stel er breekt brand uit door kortsluiting in het pand naast u. Helaas slaat de brand al snel over naar uw eigen pand. U heeft behoorlijke schade. Gelukkig bent u in het bezit van een NEN-certificering, zoals in de voorwaarden van de verzekering staat. Toch moet u een deel van schade zelf vergoeden. Hoe dat kan? Uw buurman heeft helaas niet de juiste certificering. En dat betekent dat de verzekeraar geen volledige dekking biedt bij brandschade.

Clausule bedrijfsverzamelgebouwen

Verzekeraars willen daarnaast ook graag weten welke activiteiten er plaatsvinden binnen de VvE. Dit betekent dat er jaarlijks aan de verzekeraar moet worden doorgegeven wat voor soort bedrijven onderdeel uitmaken van de VvE. Is de verzekeraar hier niet van op de hoogte? Dan is de maatschappij niet verplicht om de brandschade te vergoeden. Stel nu dat uw andere buurman brand veroorzaakt, waardoor u schade oploopt. Van uw buurman is bij de verzekeraar niet bekend welke activiteiten hij uitvoert. Dan kan het zijn dat de kosten van de schade voor uw eigen rekening komen. Ook al heeft u zelf wel de vereiste gegevens over uw onderneming opgegeven.

Uw zaken op orde

Naast deze drie voorbeelden zijn er nog allerlei voorwaarden die verzekeraars hanteren. Het is dus van cruciaal belang dat alle panden binnen de VvE aan deze voorwaarden voldoen en de benodigde certificaten ook geldig zijn. Zo voorkomt u dat u bij schade door brand voor vervelende verrassingen komt te staan. bij HVMS helpen we u hier graag bij! Neem gerust contact met ons op.

Misschien vindt u dit ook interessant

Telefonische bereikbaarheid van afdelingen

Telefonische bereikbaarheid van afdelingen

Geachte relatie, Hiermee brengen wij u graag op de hoogte met een aanpassing in de kantoororganisatie wat betreft de directe bereikbaarheid. De telefoon zal op werkdagen bereikbaar zijn van 8.30 uur tot en met 11.00 uur, hierna zal de telefoon doorgeschakeld worden...

Lees meer
Hoe pakt u het verduurzamen van uw VvE aan?

Hoe pakt u het verduurzamen van uw VvE aan?

Steeds meer mensen nemen maatregelen om hun woning te verduurzamen. Maar voor een VvE is dat nog best een uitdaging. Het verduurzamen van een VvE is niet alleen een grotere ingreep, alle leden moeten het ook eens zijn met de maatregelen. En bovendien moet er voldoende...

Lees meer