Burgemeester Mooijstraat 35

1901 ER, Castricum

€ 239.000,- k.k.

Pracht kans om eigenaar te worden van een leuke winkel- of praktijkruimte in deze gezellige winkelstraat in het centrum van Castricum.

Met het NS station voor de deur en het horecapleintje op loopafstand is de winkel gunstig gelegen voor vele bezoekers.
De Burgemeester Mooijstraat is goed bereikbaar met zowel de fiets, auto of trein. Er is voldoende parkeermogelijkheden in de directe omgeving. Een mix van verschillende winkels en detailhandel zoals een bakker, kapsalons, boekhandel, kledingwinkels, patisserie en drogist kenmerkt deze straat. Op vrijdag is er de wekelijkse markt in de naastgelegen Dorpsstraat. Castricum is centraal gelegen tussen Alkmaar en Haarlem en ligt direct nabij het prachtige duingebied en strand.

De winkelruimte heeft een oppervlakte van ca. 89m2. De pui is bijna 7 meter breed en speels ingedeeld met een verspringing in de gevel. Het pand is uitgerust met onder andere een pantry, toilet, opslagruimte/kantoor en is te bereiken ( en bevoorraden) via de achterkant. Daar is tevens en royale berging aanwezig van ca. 13 m2. Het pand is voorzien van airconditioning en een elektrisch zonnescherm.

Boven de winkelruimte bevindt zich een zelfstandige bovenwoning (met eigen opgang) van ca.66m2 welke thans verhuurd en bewoond is. Deze woning is geen onderdeel van deze verkoop, bespreekbaar is overname van het gehele object in huidige situatie.
Deze woning heeft een eigen opgang en eigen berging. Beide onderdelen vormen samen de VvE voor dit object.
Het object is te aanvaarden in de huidige staat (as is - where is), de winkelruimte is leeg en ontruimd.

Bijzonderheden:
Oppervlakte winkel ca 89 m2
Verwarming middels cv ketel (Intergas, 2018)
Warm water middels een close-in boiler in de pantry
Voorzien van aircondotioning en elektrisch zonnescherm
Oplevering in overleg.

Bestemming
Bestemmingsplan Castricum Centrum
Enkelbestemming Centrum -1, zie bijlage

Kadastrale gegevens
Gemeente: Castricum
Sectie: B
Perceel: 12895 A1

Oplevering
In huidige staat.

Vereniging van Eigenaren
V.v.E. is nog niet actief en dient met een oprichtingsvergadering te worden opgestart.

Modelovereenkomst
Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels, zoals deze voorkomen in de laatste model-koopovereenkomst voor bedrijfsonroerendgoed, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Zekerheidsstelling
De borgstelling bedraagt 10% van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door de koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

Ouderdomsclausule
De onroerende zaak is van oudere bouwdatum. Bij de koop zal de koper aanvaarden alle in verband met de dienovereenkomstige staat en de daarmede voorzienbare en/of te verachten tekortkomingen van de onroerende zaak, in het bijzonder met betrekking tot leidingen, lozingen, daken en eventueel installaties, ook voor zover die een tijdelijke belemmering zouden kunnen zijn voor het normaal gebruik van de onroerende zaak.

Asbestclausule
Vanwege de oudere bouwdatum kunnen n de onroerende zaak asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Bij koop zal koper, verkoper vrijwaren voor alle aansprakelijkheden die uit de aanwezigheid van asbest in de onroerende zaak zouden kunnen voortvloeien.

Kenmerken

Overdracht

StatusBeschikbaar
Prijs€ 239.000,- k.k.
Servicekosten

Oppervlaktes en inhoud

Soort objectWinkelruimte
Totale oppervlakte84 m2
Perceeloppervlakte192 m2
Oppervlakte winkelruimte84 m2

Parkeergelegenheid

Overdekt parkerenOpenbaar parkeren ( blauwe zone)
Onoverdekt parkerenOpenbaar parkeren ( blauwe zone)

Bouw

BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1925
Bouwjaar toelichting

Overig

LocatieWINKELGEBIED_STADSCENTRUM, IN_WOONWIJK
Aantal lagen2
Onderhoud binnenRedelijk
Onderhoud buitenRedelijk

Meer informatie over dit object?

Bel ons op 075 6510 620 of maak gebruik van het onderstaande formulier!